Οι αγαπημένες μου ταινίες

Batman: The Dark Knight



Με τη βοήθεια του Jim Gordon και τον εισαγγελέα της Gotham Harvey Dent, ο Batman θα προσπαθήσει να πατάξει κάθε εγκληματική οργάνωση που δρα στους δρόμους της πόλης. Η συνεργασία θα αποδειχτεί αποτελεσματική, αν και σύντομα οι τρεις τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το χάος που θα δημιουργήσει ο ραδιούργος εγκληματίας, γνωστός στους πολίτες με το παρατσούκλι "Joker".














The Lord Of The Rings: The Fellewship Of The Ring



Η ιστορια του Tolkien ζωντανευει στη μεγαλη οθονη για πρωτη φορα "αξιοπρεπως", μετα απο 2 χαμηλου προϋπολογισμου και σχετικως αποτυχημενες αποπειρες. Ζωντανευει μαλιστα σε 3 διαδοχικες συνεχειες, που θα προβληθουν την περιοδο των Χριστουγεννων του 2001, 2002 και 2003, θυμιζοντας εντονα εποχες Star Wars.

Η πλοκη ειναι φανταστικη, ακρως ενδιαφερουσα και λιγοτερο κουραστικη (εαν επιτρεπεται) απ`οτι στο βιβλιο:

Το χομπιτ Bilbo Baggins παιρνει στην κατοχη του το 10 δαχτυλιδι κυριαρχιας απο ενα πλασμα. Ηδη οι 2 εννοιες που χρειαζονται επεξηγηση ειναι: τα χομπιτ, μια φυλη μικροσωμων, μονιμως πεινασμενων, σκανδαλιαρικων και καλοψυχων ανθρωποειδων με τεραστια πελματα και τα 10 δαχτυλιδια, που ειναι δαχτυλιδια εξουσιας, ενα για καθενα απο τα εννια βασιλεια και το δεκατο, που κατασκευαστηκε κρυφα απο τους 9 βασιλεις και εχει τη δυνατοτητα να εξουσιαζει τα υπολοιπα εννια. Χιλιαδες χρονια πριν το δαχτυλιδι αυτο εφερε το "μεσο κοσμο" λιγο πριν την ολοκληρωτικη υποδουλωση του στο κακο, αφου επικρατησε ο φερων αυτο εναντι των 9 βασιλεων, πριν την υστατη στιγμη αποκοπει απο τα χερια του κακου. Αυτα ολα ομως εξιστορουνται στα πρωτα 10 λεπτα της ταινιας με πολυ πιο κατανοητο τροπο, απο αυτον που προσπαθω εδω, ενω για τα χομπιτ μπορειτε να διαβασετε και να μαθετε στο αντιστοιχο βιβλιο του Tolkien, που φανταζομαι οτι θα αποτελεσει το η τα prequels του Αρχοντα των Δαχτυλιδιων, μετα την ολοκληρωση της τριλογιας.

Στο πρωτο μερος της ταινιας βλεπουμε τη δημιουργια της εννιαμελους συντροφιας του δαχτυλιδιου και το πρωτο μερος της περιπετειας τους, στην προσπαθεια τους να φτασουν στο μοναδικο τοπο, οπου το δαχτυλιδι μπορει να καταστραφει. Φερων το δαχτυλιδι ειναι το χομπιτ Frodo Baggins (Elijah Wood).





The Lord Of The Rings: The Two Towers



Στο δευτερο μερος της τριλογιας του J.R.R. Tolkien, παρακολουθουμε τις περιπετειες των διασκορπισμενων μελων της Συντροφιας του Δαχτυλιδιου, στα μαγευτικα τοπια της Μεσης Γης οπως την οπτικοποιησε ο Peter Jackson.















The Lord Of The Ring: The Return Of The King



Ο Φροντο και ο φίλος του, Σαμ, περιπλανιώνται σε δύσβατα μονοπάτια υπό την καθοδήγηση του μοχθηρού Γκόλουμ, με σκοπό να φτάσουν στο Βουνό του Χαμού, όπου θα καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι. Το Γκόλουμ αναδεικνύοντας και πάλι την κακιά του φύση, θα τους προδώσει οδηγώντας τους στη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ. Ο Φρόντο βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ορκ, ενώ ο Σαμ, που τον νομίζει νεκρό, συνεχίζει μόνος του.

Ενώ η Σκοτεινιά της Μόρντορ απλώνεται απειλητικά στη Μέση-Γη, ο Άραγκορν αποκαλύπτεται ότι είναι ο χαμένος Βασιλιάς της Γκόντορ και ταξιδεύει προς τη Μίνας Τίριθ, μαζί με όσους έχουν απομείνει από τη Συντροφιά, προκειμένου να υπερασπιστεί την αρχαία αυτή πόλη μέχρι θανάτου.







The Usual Suspects



Μετα απο μια εκρηξη πανω σε ενα πλοιο στο λιμανι του San Pedro η αστυνομια ανακαλυπτει 27 πτωματα και ναρκωτικα αξιας 91 εκατομμυριων δολαριων. Μοναδικοι επιζησαντες της εκρηξης ειναι ενας Ουγγρος τρομοκρατης, μελος του πληρωματος του πλοιου και ο Roger "Verbal" Kint, ενας μικροαπατεωνας με μερικη αναπηρια, ο οποιος συλλαμβανεται και ανακρινεται.

Κατα τη διαρκεια της καταθεσης του θα ομολογησει πως ακριβως μπλεχτηκε στη συγκεκριμενη υποθεση, μαζι με 4 αλλους σεσημασμενους κακοποιους.

Η ιστορια ξεκινησε εξι εβδομαδες πριν, οταν η αστυνομια, μετα απο την κλοπη ενος φορτηγου, συγκεντρωσε 5 συνηθεις υποπτους, προσπαθωντας να αποκαλυψει το δραστη. Κατα τη διαρκεια της κρατησης τους αυτοι αποφασισαν να κανουν μια "δουλεια" ολοι μαζι. Η "δουλεια" θα γινει, αλλα θα τους φερει πολυ κοντα στον αινιγματικο, τρομακτικο και μυστηριωδη εγκληματια, Keyzer Soeze. Το μεγεθος της καταστροφης στο λιμανι και ο αριθμος των θυματων δειχνουν πραγματικα να ταιριαζουν με τον Keyzer Soeze, το προβλημα ειναι πως κανεις δεν τον εχει δει ποτε, κανεις δεν μπορει να τον αναγνωρισει, αλλα ουτε καν να επιβεβαιωσει το αν υπαρχει στην πραγματικοτητα η αν προκειται απλα για ενα θρυλο.





V For Vendetta



Η Βρετανία, μετά το πέρας του πυρηνικού πολέμου, βρίσκεται κάτω από ένα ακραίο απολυταρχικό καθεστώς, που οι έννοιες όπως Ισλάμ, ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένες, ενώ οι αντιφρονούντες διώκονται και θανατώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτήν την δύσκολη στιγμή, ένας μασκοφόρος που χρησιμοποιεί το προσωνύμιο V, θα βάλει σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο και μελετημένο σχέδιο αντίδρασης, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο επικοινωνίας, ανοίγοντας ανοικτό πόλεμο με τις αστυνομικές αρχές και με μοναδική σύμμαχο, μια φαινομενικά αδύναμη νεαρή υπάλληλο.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου